Drummer van The Doors schrijft boek over ruzie

De voormalige drummer van The Doors, John Densmore, schrijft een boek over de ruzie met de andere bandleden. "The Doors: unhinged" komt uit in april.

De Amerikaanse band The Doors werd bekend met nummers zoals "Riders on the storm" en "Light my fire". In 1971 stierf zanger Jim Morrison. Na zijn overlijden brachten de overige bandleden nog twee studioalbums uit.

30 jaar later was er een reünie waar de drummer, John Densmore, niet aan wilde deelnemen. De twee andere bandleden, Robby Krieger en Ray Manzarek, gingen samen verder onder de naam The Doors of the 21st Century. Met die naam was Densmore niet akkoord want hij wilde de artistieke erfenis van Morrison beschermen. In 2012 kwam het tot een rechtzaak, die Densmore won. De band veranderde zijn naam in Riders on the Storm.

In het boek, "The Doors: unhinged - Jim Morrison's legacy goes on trial", vertelt Densmore zijn kant van het verhaal. Hij weidt uit over de ruzie met de andere bandleden en beschrijft de diverse juridische ontwikkelingen. Het boek verschijnt in april.