Sekteleden opgepakt voor misbruik minderjarigen

Het gerecht in Mexico heeft afgelopen weekend 25 leden van een sekte opgepakt die verdacht worden van seksueel misbruik van minderjarigen. Het kopstuk is een Spanjaard die beweert de reïncarnatie te zijn van Christus. De goeroe en 24 sekteleden zijn gearresteerd, zo melden gerechtelijke kringen.

De goeroe van de sekte is de Spanjaard Ignacio Gonzalez de Arriba. Hij werd samen met vijf Spanjaarden, twee Brazilianen, twee Bolivianen, twee Venezolanen, een Argentijn, een man uit Ecuador en tien Mexicanen opgepakt in Nuevo Leredo, in het noordoosten van Mexico, bij de grens met de Verenigde Staten.

De sekteleden van de "Verdedigers van Christus" worden verdacht van mensenhandel en het aanzetten tot illegale seksuele praktijken waar minderjarigen aan werden onderworpen, zo is vernomen bij het parket van Tamaulipas.

De vrouwelijke sekteleden werden behandeld als seksuele slaven. Volgens een van de vrouwen werden ze uitgehongerd en nadien gedwongen organen van levende dieren te eten.