Tot 18 jaar cel voor Hells Angels

Voor het hof van beroep in Gent zijn vijf Hells Angels veroordeeld tot straffen van 18 maanden tot 18 jaar voor hun betrokkenheid bij een raid op het clublokaal van een rivaliserende motorbende in Aalbeke in 2009. De beschuldigden stonden terecht voor poging tot moord.

De verdachten openden in oktober 2009 vanuit een rijdende auto het vuur op enkele leden van de rivaliserende motorbende Outlaws. Twee Outlaws raakten levensgevaarlijk gewond, maar overleefden de aanslag. Een derde werd minder zwaargewond, maar blijft wel invalide.

De leider van de bende is in beroep veroordeeld tot 18 jaar cel. In eerste aanleg was dat nog 20 jaar. Een andere beklaagde krijgt 15 jaar in plaats van 18 eerder. Het hof vond de aanklacht wegens bendevorming ongegrond omdat de Hells Angels als vereniging niet opgericht zijn om criminele feiten te plegen.

Anderzijds kreeg de beklaagde die de wagen bestuurde in beroep 10 jaar cel. In eerste aanleg was de man vrijgesproken. Een vierde man kreeg eveneens tien jaar cel. Hij stapte destijds uit de Hells Angels en biechtte het verhaal van de raid op aan de politie. De vijfde en zesde beklaagde werden net als in eerste aanleg vrijgesproken omdat hun deelname aan de raid niet is bewezen. Een van hen kreeg wel nog 18 maand cel voor verboden wapenbezit. In eerste aanleg was dat nog 37 maand.