Witte woede trekt door Brusselse straten

Ruim 500 vakbondsmilitanten van de non-profitsector hebben in Brussel betoogd voor een loonlastenverlaging van meer dan 40 miljoen euro. Ze willen daarmee 1.500 nieuwe banen scheppen.

De non-profitsector neemt het niet dat ze in het deelakkoord van de Groep van 10 uitgesloten wordt van de portefeuille van 370 miljoen euro voor lastenverlaging. De lastenverlaging die nu op tafel ligt, gaat "volledig en exclusief" naar de profitsector. De non-profitsector eist ook een deel van de koek en voert actie om haar eis kracht bij te zetten.

"Een effectieve jobcreatie van 1.500 nieuwe én nodige jobs in de zorg is mogelijk! Maar enkel en alleen als de non-profitsector niet brutaal wordt uitgesloten en gediscrimineerd in de maatregel van lastenverlaging", klinkt het. De vakbonden trekken eerst naar de zetel van het VBO en gaan daarna langs bij premier Elio Di Rupo (PS). De federale regering buigt zich vanaf volgende week over de zaak.