Zware brand in beschutte werkplaats in Mortsel

In Mortsel heeft een zware brand gewoed in de beschutte werkplaats De Brug. Een magazijn met brandbaar materiaal ging volledig in vlammen op. Het vuur is intussen geblust. De brandweer blust nog na. Er vielen geen gewonden.

De brand ontstond in een hangar die wordt gebruikt als opleidingscentrum. Door de grote hoeveelheid hout en verf kreeg de brandweer het vuur maar moeilijk onder controle. Er werd ook gevreesd dat het vuur naar een opslagplaats met verf zou overslaan. Dat gebeurde uiteindelijk niet.

Voor de omgeving is intussen alle gevaar geweken. De geëvacueerde bewoners zijn naar huis teruggekeerd. Enkel het aanpalende psychiatrisch centrum Sint-Amedeus houdt nog de ramen en deuren gesloten tegen de rook.

De schade is enorm. Naar schatting 5.000 m² magazijnruimte ging in vlammen op. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. In de beschutte werkplaats werken normaal 300 mensen.