"Hoelang heeft u al een geslachtsziekte?"

Rechtstreeks verslag uitbrengen is niet altijd de meest eenvoudige zaak, zeker wanneer toevallige voorbijgangers menen zich te moeten opdringen. Journaliste Jessica Sanchez had het, in de aanloop van de Super Bowl komende zondag, wel gehad met de dronken fans van de deelnemende ploegen. Een vrouw die plots meende Sanchez te moeten onderbreken had zich haar korte wereldroem wellicht dan ook anders voorgesteld. En dat had alles te maken met de alerte vraag die Sanchez haar stelde. "Don’t mess with Jess", besloten de Amerikaanse media.

Terwijl Sanchez bezig was met haar verslag in Bourbon Street, verscheen achter haar een vrouw die duidelijk al ietwat te diep in het glas gekeken had. De journaliste van nieuwszender WKMG-Channel 6 richtte zich tot haar: "We zijn juist bezig over het aantal seksueel overdraagbare aandoeningen hier in de straat. Sinds hoelang heeft u een geslachtsziekte?"

"Ik heb helemaal geen soa", antwoordde de vrouw. "Oh, waarom wil u dan met me praten?", reageerde Sanchez. De vrouw kon er niet om lachen: "Neemt u mij in de maling? Dit is zo oneerbiedig. Oh my God." Terwijl Sanchez uitlegde dat ze voortdurend met dergelijke mensen te maken krijgt, riep de vrouw, een fan van de San Francisco 49ers , nog "Condooms", als bescherming tegen soa’s.

Sommige fans van de 49ers vonden Sanchez’opmerking een brug te ver, zo bleek uit reacties op verschillende internetforums. Maar Skip Valet, vicepresident van WKMG-TV, liet via een statement weten alle vertrouwen te behouden in zijn journaliste: "Een van de uitdagingen van tv is dat het onverwachte kan en zal gebeuren. We dragen er voortdurend zorg voor om bij ongewenste onderbrekingen op de meest gebalanceerde manier te reageren."

lees ook