"Syrische kinderen hebben dringend hulp nodig"

Tienduizenden kinderen in Syrië hebben dringend nood aan humanitaire hulp. Dat zegt de internationale kinderrechtenorganisatie Unicef. Die nam onlangs deel aan een VN-missie naar de regio rond Homs in het westen van het land.

De missie toont aan dat ongeveer 700.000 mensen in de hele provincie zwaar werden getroffen door het conflict, 635.000 onder hen raakten ontheemd. Ongeveer 420.000 mensen, waarvan de helft kinderen, hebben onmiddellijke humanitaire hulp nodig.

"Kinderen zijn het zwaarst getroffen", zegt Mark Choonoo van Unicef die deelnam aan de missie. "De meeste kinderen die ik zag, leken getraumatiseerd. Het is uiterst belangrijk dat we zoveel mogelijk van deze kinderen snel kunnen helpen om hun traumatische ervaringen te verwerken."

Van de 1.500 scholen in Homs zijn er naar schatting 200 beschadigd. 65 andere scholen bieden momenteel onderdak aan kinderen en gezinnen. Sinds januari vorig jaar zijn 1.8 miljoen kinderen getroffen door het geweld in Syrië.

© Notice: UNICEF photographs are copyrighted and may not be reproduced in any medium without written permission from authorized UNICEF staff. Permission is available to UNICEF partners and bonafide national/international media for specified use relating to UNICEF-supported issues or programmes. Permissions are granted for one-time use in a context that accurately represents the real situation and identity of all human beings depicted. All reproductions MUST be credited, including, at a minimum, the copyright symbol - © - UNICEF and the last name of the photographer. Reproductions without credit are not authorized. Image content may not be changed by digital or any other means, except cropping. Images may not be used in a commercial context; may not be archived by any non-UNICEF entity; and are not available for personal use. Thank you for supporting UNICEF.

(© UNICEF/NYHQ2012-1299/Romenzi)