""The voice van Vlaanderen" verdient subsidie"

""The voice van Vlaanderen" verdient subsidie." Dat is de stelling die Siegfried Bracke (N-VA) verdedigt in een opiniestuk dat vandaag in De Standaard staat. Bracke is vol lof over de talentenjacht van VTM "omdat diversiteit hier in de praktijk gebracht wordt".

Bracke noemt de show "een uitstekend televisieprogramma", maar vindt het ook belangrijk "dat daar mensen opdagen uit alle landen van de wereld die dus allemaal "The voice van Vlaanderen" willen worden". Hij verwijst onder meer naar Maria, een meisje van Aziatische origine, en de Koerd Tchiah.

Ook "So you think you can dance" is er volgens Bracke eerder al in geslaagd diversiteit in de praktijk te brengen, "als de normaalste zaak van de wereld, wat het ook (letterlijk) is".

Volgens Bracke "normaliseert" de commerciële zender "emotioneel het idee dat Vlamingen ook niet-blank kunnen zijn en soms-nog-niet-lang-bij-ons".

""The voice van Vlaanderen" verdient subsidie, omdat het een zeer belangrijke maatschappelijke opdracht vervult", stelt Bracke dan ook. "Ze vragen dit niet, maar net daarom." Het programma wordt wekelijks door ruim 1 miljoen Vlamingen bekeken.