"Vertrouw nooit een geit!"

Vorige week bracht journaliste Linda Carson verslag uit vanop de Manatee County Fair in Palmetto, Florida. Ze nestelde zich daarvoor tussen een aantal geiten. Maar een van deze dieren had het niet zo op de journaliste van nieuwszender ABC7 begrepen en maakte dat duidelijk met een heuse bokstoot, gevolgd door nog een tweede. De afgelopen dagen was Carson dan ook kop van Jut in diverse Amerikaanse comedyshows.

Terwijl ze haar reportage afsloot met een lofzang voor deze dieren, merkte ze dat een van de geiten aan haar broek knabbelde. "Wil je van mijn broek afblijven?", richtte ze zich tot het dier. Van die korte onoplettendheid maakte een andere geit dus gebruik om de reporter omver te stoten. Hij probeerde het nog een tweede keer, vooraleer er ingegrepen werd.

"Het lijkt alsof de geiten de macht overnemen", grapte presentator Anderson Cooper op CNN, “Niet alleen worden er journalisten aangevallen, of krantenjongens van hun fiets geduwd door bezeten geiten genaamd Voldemort, ze beschadigen ook nog eens openbare bloemenperkjes of scoren hits op YouTube.” Komiek Jimmy Kimmel loofde Carson dan weer als zijnde "Excellence in reporting". "Of toch beter niet?", voegde hij er schamper aan toe.

Carson (zie kleine foto) zelf kan met alle heisa wel meelachen, ook wanneer ze zich het voorval terug voor ogen haalt. "Hij viel me onverwacht aan van opzij. Ik werd echt omver geduwd. Ik stond op iets wat erg op een matras geleek, dus ik leek te vallen op iets wat nogal zacht aanvoelde. Maar mijn grootste bekommernis was: ik ga hier toch niet in de stront liggen", aldus Carson in "Good Morning America".

"De boodschap die ik geleerd heb is: vertrouw nooit een geit en ga zeker niet met je rug naar een geit staan. En dan heb ik nog voortdurende lieve dingen over hem gezegd."

lees ook