"Weet zij wel dat er zoveel werklozen zijn?"

"Economische crisis. Welke ecomische crisis?" Dat ging er afgelopen dinsdag ongetwijfeld door het hoofd van Tamara Ecclestone, dochter van de Formule 1-baas Bernie Ecclestone. Een rustig uitje in een Londense nachtclub veranderde immers in een champagnefeest, waar de champagne en vodka zo rijkelijk vloeiden dat Tamara in de nog niet zo late uurtjes -23.36u- een rekening van 30.676,25 pond (ongeveer 36.000 euro) voorgeschoteld kreeg. De Britten reageren op internetforums en sociale media verontwaardigd over zoveel nodeloze verspilzucht.

Het bleek vooraf nochtans niet de bedoeling van de 28-jarige dochter Ecclestone om dergelijk hoog bedrag aan drank te besteden. Maar plots daagde de Amerikaanse zanger en platenproducer Trey Songz op, momenteel op tournee in Groot-Brittannië. En "Tuesday" werd zo "Boozeday" voor Tamara, zoals Britse media de ommekeer omschreven.

De "Cristal Champagne" vloeide rijkelijk en er werden liefst 28 flessen (kostprijs per fles: 550 euro) gekocht, die uitgedeeld werden onder de aanwezigen. Maar er werden ook nog de veel duurdere "Cristal Magnum", "Cristal Jeroboam" en "Cristal Rose" gekocht, samen goed voor ruim 15.000 euro. Voor een fles van de exclusieve vodka "Grey Goose" moest 300 euro neergelegd worden.

"Ze was ongelooflijk genereus, kocht flessen voor alle aanwezigen en deelde ze uit aan wie aan een tafeltje zat of aan het dansen was", aldus een van de gelukkigen in Huffington Post. Ook de paparazzi, die buiten wachtten, kregen een fles toegeschoven.

Het leverde de garçons van dienst alvast een tip van 4.600 euro op. Voor de uitbater van de nachtclub/restaurant kon de avond niet stuk, en hij deelde snel een foto van het uitzinnige feestje op Twitter. (zie grote foto boven) Een woordvoerder van de nachtclub noemde de avond "off the hook".

Maar niet iedereen kan dit "astonishing display of excess", zoals The Telegraph het uitdrukte, waarderen. Opmerkingen als "Het vele geld heeft haar alvast geen hersenen opgeleverd", "Terwijl er zoveel werklozen zijn -misschien moet iemand haar dat eerst eens zeggen-, zou ze toch beter moeten weten dan haar rijkdom zo openlijk te verkwisten", "Ik word ziek bij het zien van deze vulgariteit" en "Een platte vertoning met de rijkdom van haar vader" waren schering en inslag.

Tamara bleek uiteindelijk niet zo gelukkig te zijn met de uitgelekte barrekening en zette volgens de tabloid Mirror een aantal advocaten op de zaak. Volgens haar woordvoerder betreurt ze het dat haar avondje uit met vriendinnen op deze manier moest aflopen.

Invision2012

lees ook