Akkoord nieuw ploegensysteem Duracell

Bij de batterijenfabrikant Duracell in Aarschot is er een principeakkoord bereikt over het invoeren van een nieuw ploegensysteem. Proctor & Gamble, dat Duracell enkele jaren geleden overnam, wil pas investeren in de verouderde fabriek als het personeel bereid is om volgens dat nieuwe ploegensysteem te werken.

Op dit moment werkt de fabriek met een vaste dag- en nachtploeg en een roterende ochtend- en namiddagploeg. Nu zou er dus een roterend vierploegensysteem komen op vrijwillige basis voor het grootste deel van de werknemers.

Zodra er effectief volgens het nieuwe systeem gewerkt wordt, wil Proctor & Gamble - over een periode van twee jaar - 90 miljoen euro investeren in een nieuwe moderne productielijn bij Duracell. Dat zou tot 2020 werkzekerheid moeten opleveren.