Australische radio-dj's niet vervolgd voor dood na grap

De Australische radiopresentatoren die voor de grap een telefoontje hadden gepleegd naar het ziekenhuis dat Kate Middleton, de vrouw van de Britse prins William, behandelde, zullen niet vervolgd worden voor de dood van de verpleegster die de telefoon aannam.
AP2012

De presentatoren hadden zich uitgeven voor de Britse koningin en kroonprins Charles. Ze vroegen om medische gegevens van Kate. De verpleegster die de telefoon opnam, verbond de presentatoren door met de persoonlijke verpleegster van Kate, die de zwangere toestand van Kate tot in het detail beschreef.

De verpleegster die de telefoon opnam, werd later dood teruggevonden. Ze had zelfmoord gepleegd.

"Na nauwkeurig het bewijs dat nu beschikbaar is te bekijken, hebben we besloten dat er geen bewijs is om de beschuldiging van doodslag te steunen", zei de Britse openbare aanklager Malcom McHaffie. "Het ondoordachte telefoontje was bedoeld als een onschuldige grap", zei hij.

Na de dood van de verpleegster betoonden de twee presentatoren openlijk hun grote spijt op de Australische televisie. Hun radioshow werd geschrapt.

Kate Middleton werd opgenomen in het ziekenhuis, omdat ze aan acute ochtendmisselijkheid leed. De koninklijke familie werd op die manier gedwongen Kate's zwangerschap bekend te maken. De baby wordt verwacht in juli.