Café Que Pasa in Vilvoorde moet onmiddellijk dicht

In Vilvoorde moet café Que Pasa op de Grote Markt onmiddellijk de deuren sluiten. Vorige woensdagnacht vuurde de café-uitbater een reeks kogels af in de lucht. En ook eerder was er al overlast, klinkt het bij het stadsbestuur.

De politie was snel ter plaatse bij het schietincident woensdag en kon de man inrekenen. Uit het politieverslag blijkt dat hij onder invloed was en over een aantal wapens beschikte waaronder een niet-vergund vuurwapen.

Ondanks het feit dat er geen gewonden vielen bij het schietincident, moet de zaak nu voor minstens 3 maanden dicht, zo heeft het stadsbestuur beslist. "Qua veiligheid en openbare orde mogen geen risico's worden genomen. De Vilvoordse Grote Markt moet een pleisterplaats van gezelligheid zijn en zeker geen plaats waar zatte cafébazen vuurwapens leegschieten", aldus burgemeester Hans Bonte (SP.A).

Bonte noemt het ook onbegrijpelijk dat de onderzoeksrechter het niet nodig vond om de cafébaas te zien, laat staan aan te houden, na de vaststellingen van de politie. Nochtans had het parket daarom gevraagd. Het café veroorzaakte in het verleden al vaker overlast, zo is er geregeld nachtlawaai en zijn er vechtpartijen.