Drie Vlaamse films naar festival in de VS

"Allez, Eddy!", "Offline" en "Welcome home" zijn geselecteerd voor de 23e editie van het Cinequest Film Festival dat van 26 februari tot 10 maart plaatsvindt in Silicon Valley in de Verenigde Staten.

"Allez, Eddy!" (grote foto) van Gert Embrechts, over een jongen die zich tegen de zin van zijn vader inschrijft voor een wielerwedstrijd, zal vertoond worden binnen het "Laughs"-programma, dat een selectie aan komedies presenteert.

De twee andere films zijn te zien in de categorie "Life", waarin het festival inzoomt op "films met diepmenselijke verhalen die nu eenmaal eigen zijn aan het leven".

"Offline" (foto in tekst), het speelfilmdebuut van regisseur Peter Monsaert, gaat over Rudy, die na een gevangenisstraf van 7 jaar op zoek gaat naar een nieuwe job en zich wil verzoenen met zijn dochter. Een vreemde ontmoeting tijdens een chatsessie veroorzaakt echter een onverwachte wending.

Het speelfilmdebuut van Tom Heene, "Welcome home", vertelt dan weer het verhaal van Lila, een jonge Brusselse vrouw, die na een lange reis de rode draad vormt in het leven van drie mannen: haar vriend met wie ze breekt, een Iraniër die na 40 jaar Brussel opnieuw bezoekt en een groepje jonge eurocraten.

Het Cinequest Film Festival is een van de koplopers wat het ontdekken van nieuw en opkomend talent betreft en vertoont jaarlijks zo'n 200 films. De afgelopen jaren stonden er al verschillende Vlaamse films op het programma, zoals "Hasta la vista", "Adem" en "En waar de sterre bleef stille staan".