Goossens van Triggerfinger populairste drummer

De Studio Brussel-luisteraars hebben Mario Goossens van Triggerfinger uitgeroepen tot hun favoriete Belgische drummer. Michael Schack, de drummer van Netsky en Isolde Lasoen, die drumt bij Daan vervolledigen de top 3.

"Ik ben zeer vereerd door deze erkenning", reageert Mario Goossens. "Maar nog leuker en belangrijker vind ik dat zulke verkiezingen de aandacht vestigen op de muzikanten in het algemeen. Terecht ook, want het is allemaal niet zo gemakkelijk als het vaak lijkt." Goossens kreeg een trofee met twee vergulde drumstokken.

Aanleiding voor de verkiezing was een uitspraak van ex-Nirvana-drummer Dave Grohl. Die breekt in zijn nieuwe documentaire "Sound City" een lans voor zijn collega-drummers: "Ik denk dat het tegenwoordig voor kinderen moeilijk is om een favoriete drummer te vinden, omdat veel van de persoonlijkheid van drummers opgeofferd wordt in functie van de perfectie van muziek."

De top 10 van favoriete Belgische drummers

  1. Mario Goossens (Triggerfinger, Monza, Noordkaap,...)
  2. Michael Shack (Netsky, Ozark Henry, Milk Inc, Kate Ryan,...)
  3. Isolde Lasoen (Daan)
  4. Dries Van Dijck (Black Box Revelation)
  5. Ace Zec (Customs, Nailpin)
  6. Sylvester Vanborn (Wallace Vanborn)
  7. Davy Deckmijn (Zornik, Nona Mez, Tom Helsen)
  8. Karel De Backer (Flip Kowlier, Gabriel Rios, Dead Man Ray)
  9. Jonas Goddeeris (Willow)
  10. Piet Dierickx (Drums are for Parades, Monsoon, Soulwax)

Meest gelezen