Klacht tegen perschef van politie na beelden van Sierre

Er is een klacht ingediend tegen de perschef van de politie van het Zwitserse kanton Wallis, omdat deze week beelden werden verspreid van het busongeval van vorig jaar.

Eerder deze week had de persdienst de beelden van het busongeval, waarbij 28 mensen zijn omgekomen, vrijgegeven. De perschef deed dat naar eigen zeggen om de kritiek op de politie te weerleggen.

De procureur die met het onderzoek belast is, maakte duidelijk dat het om een persoonlijk initiatief ging van de persdienst en dat de politiedienst het initiatief niet steunde. Veel ouders in België reageerden geschokt.

Nu is er een klacht ingediend. Van wie de klacht komt, is niet duidelijk. Dat maakt deel uit van het geheim van het onderzoek, klinkt het. Schending van het beroepsgeheim is een inbreuk die sowieso wordt vervolgd.