Serge Platel volgt Briers op bij Festival van Vlaanderen Gent

Serge Platel wordt gedelegeerd bestuurder van het Festival van Vlaanderen Gent. Hij vervangt Jan Briers, die nu gouverneur van Oost-Vlaanderen is. In Brussel zullen artistiek directeur Hendrik Storme en zakelijk leider Sophie Detremmerie het mandaat samen uitoefenen. Dat heeft Jan Briers zelf aangekondigd.

Platel is momenteel algemeen directeur van het Festival in Gent en directeur van de Federatie van Muziekfestivals in Vlaanderen. Voor de continuïteit blijft Briers wel nog een tijd lid van het "Bureau", een soort dagelijks bestuur.

"Het idee is ook dat ik als bestuurder in de raad van bestuur blijf zitten", zegt Briers (foto in tekst). "Ik blijf ook voorzitter van de Federatie van Muziekfestivals (FMiV) in Vlaanderen. Vanuit die hoedanigheid is er ook een link met mijn gouverneurschap, ik denk maar aan milieu, geluid of veiligheid." Deze mandaten van Briers zijn onbezoldigd.

Briers verlaat wel de Asian Association of Performing Arts Festivals (AAPAF) en de Allegrettto Festival Foundation (AFF), dat jeugd en muziek dichter bij elkaar moet brengen en de Music Masters on Air (MusMA), een Europees netwerk voor nieuwe klassieke componisten en artiesten.