VTM en Eyeworks werken aan nieuwe fictiereeks

De commerciële omroep VTM en het productiehuis Eyeworks werken aan een nieuwe fictiereeks. "Cordon" gaat over een buurt die wordt afgesloten van de buitenwereld door het uitbreken van een besmettelijk virus. Nog voor de zomer zullen de opnames beginnen. Momenteel worden de acteurs gecast.

Het scenario van de reeks is van de hand van Carl Joos, bekend van tv-reeksen zoals "Flikken", "Windkracht 10" en "In Vlaamse velden". Hij schreef ook mee aan de filmscenario's van "De zaak Alzheimer", "Dossier K" en "The broken circle breakdown". De serie zal geregisseerd worden door Tim Mielandts, die eerder al een aantal afleveringen van "Code 37" regisseerde.

Opvallend is dat het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) voor het eerst zijn medewerking en expertise op gebied van virussen verleent aan een tv-dramareeks.

"Het ITG verleent haar medewerking omdat infectieziekten door globalisering, klimaatopwarming en menselijk falen een mondiale dreiging blijven en voor miljarden mensen in het zuiden dagelijkse werkelijkheid. Deze problematiek in de aandacht brengen, behoort ook tot onze opdracht", zegt prof. dr. Bruno Gryseels van het ITG.