Werkloosheid in Vlaanderen is gestegen

Het aantal werklozen in Vlaanderen is de voorbije maand voort gestegen tot 215.191, dat is 5,7 procent meer dan in januari vorig jaar. In totaal is nu 7,3 procent van de Vlaamse beroepsbevolking werkzoekend, zegt Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA).

Vooral bij de mannen neemt de werkloosheid duidelijk toe. Dat valt vooral te verklaren door het banenverlies in de industrie, waarin relatief meer mannen tewerkgesteld zijn. Bij de vrouwen zijn er maar weinig werklozen bijgekomen omdat zij vaker actief zijn in sectoren die minder te lijden hebben onder de crisis. Er zijn nu duidelijk meer mannelijke dan vrouwelijke werklozen.

Voorts blijkt ook de werkloosheid bij jongeren snel toe te nemen, in vergelijking met januari vorig jaar zijn er nu 10 procent meer werklozen jonger dan 25. Bij de 50-plussers nam de werkloosheid dan weer af met bijna 4 procent.