Zelfmoordaanslag op VS-ambassade in Ankara

In de Turkse hoofdstad Ankara zijn bij een zelfmoordaanslag aan de Amerikaanse ambassade twee doden gevallen. Het gaat om een bewaker en de dader zelf. Er viel ook een gewonde.

De ambassade is zwaar beveiligd en ligt in een wijk waar nog meer ambassades gevestigd zijn. De dader blies zichzelf op bij een controlepunt aan de zij-ingang van de ambassade, maar het gebouw werd voor de rest niet beschadigd. 

De bewaker aan de ingang kwam om het leven, evenals de dader zelf. Een vrouw die ter plekke was om een visum aan te vragen, raakte gewond. Via de beelden van het veiligheidssysteem zijn twee personen geïdentificeerd als mogelijke dader.

De aanslag is nog niet opgeëist. Maar volgens de Turkse minister van Binnenlandse Zaken is de aanslag het werk van een militant van de extreemlinkse beweging DHKP-C.