5 mensen bevangen door CO-vergiftiging in Sint-Truiden

Vijf mensen zijn gisteravond bevangen geraakt door een CO-intoxicatie in een woning in Sint-Truiden. De hulpdiensten brachten de vijf gezinsleden naar het Sint-Trudoziekenhuis.

"In het huis werd een waarde van 55 ppm gemeten. De mensen van de ambulancediensten ventileerden onmiddellijk de woning, want de CO bevond zich in het hele huis", zegt Stefan Motmans van de brandweer van Sint-Truiden.

Voor een controle van de bloedwaarden werden de vijf - een grootmoeder, een vader, moeder en hun twee dochters -  naar het ziekenhuis gebracht en aan de hand daarvan wordt een therapie bepaald. De vader en een dochter bleken er het ergst aan toe.

De oorzaak van de vergiftiging was een gasboiler die niet perfect functioneerde. "Het toestel bevond zich in de badkamer op de gelijkvloerse verdieping, terwijl de gezinsleden in de nabijgelegen leefruimte zaten", aldus onderluitenant Stefan Motmans.