Doden bij bloedige aanslag in Pakistan

Bij een zelfmoordaanslag in het noordwesten van Pakistan zijn vanmorgen minstens 23 doden gevallen. De aanslag is het werk van de taliban.
Militairen bewaken de toegang naar de legerpost die onder vuur genomen werd door de taliban.

De aanslag vond plaats in Serai Naurang, ten zuiden van de stad Peshawar. Moslimrebellen bestookten een legerpost met automatische geweren, raketgranaten en zelfmoordgordels. De aanval duurde verschillende uren. Er vielen minstens 23 doden, onder wie 10 burgers en 13 militairen. Daarnaast zouden ook 12 aanvallers gedood zijn.

De taliban in Pakistan heeft de aanslag opgeëist als vergelding voor de dood van twee talibanleiders bij drone-aanvallen in Pakistan door de Verenigde Staten. De taliban voert al jaren een bloedige strijd tegen de Pakistaanse overheid, die de VS steunt in hun strijd tegen het terrorisme.

Sinds de aanslagen in de Verenigde Staten op 11 september 2001 en de Amerikaanse inval in Afghanistan kort daarop zijn volgens de Pakistaanse overheid al 35.000 doden gevallen bij aanslagen. Gisteren nog vielen 24 doden bij een aanslag van de taliban op een sjiitische moskee.