Nieuw album James Blake komt uit in april

Het nieuwe album van de Britse zanger en producer James Blake komt uit op 8 april en zal "Overgrown" heten. De eerste single is vanaf maandag te horen.
AP2011

De nieuwe plaat van James Blake, "Overgrown", is het vervolg op zijn titelloze debuutalbum dat verscheen in 2011. Hij werd vooral bekend met het nummer "Limit to your love", een cover van een nummer van de Canadese zangeres Feist.

De eerste single, "Retrograde", komt maandag uit maar was gisterenavond al te horen op BBC Radio 1. Het interview met Blake en het nummer (vanaf 1:08) kan je horen in de link onderaan.

Volgens Blake klinkt "Overgrown" anders dan zijn vorige plaat. "Ik heb meer tijd gehad om naar clubs te gaan en dat heeft invloed gehad om de muziek die ik maak", vertelt hij. "Ik denk dat het agressiever is."