Raveelmuseum eert schilder met een expo

Het Roger Raveelmuseum in Machelen-aan-de-Leie brengt hulde aan de overleden schilder Roger Raveel met de tentoonstelling "Tekeningen en objecten (en enkele schilderijen)". De expo loopt nog tot 2 juni.
BELGA/DOPPAGNE

"Gedurende zijn hele loopbaan wisselde Roger Raveel zijn schildersactiviteit af met tekenen. Zijn werken op papier kunnen zowel voorstudies zijn als autonome kunstwerken", meldt museumconservator Piet Coessens.

Het Raveelmuseum bezit honderden werken op papier, die om conservatorische redenen slechts tijdelijk kunnen getoond worden. "Deze expo is dan ook een buitenkans om het verborgen werk van Raveel te (her)ontdekken", aldus Coessens.

De woensdag overleden schilder Roger Raveel wordt op zaterdag 9 februari begraven in zijn geboortedorp Machelen-aan-de-Leie. Het publiek kan tot dan het rouwregister tekenen in het Roger Raveelmuseum of in het gemeentehuis van Zulte.

Meest gelezen