Waregemse kunstacademie dicht door CO-piek

In Waregem blijven de deuren van de kunstacademie in de Olmstraat vandaag dicht wegens een te hoge CO-concentratie. Die is wellicht veroorzaakt door een defect aan de verwarmingsinstallatie. Alle geplande lessen Muziek en Woord & Dans zijn geannuleerd.

In de nacht van vrijdag op zaterdag gingen de CO-melders van de kunstacademie af. Na metingen van de brandweer bleek de CO-concentratie effectief te hoog. "Wellicht veroorzaakt door een defect aan de verwarmingsinstallatie maar verder onderzoek moet dat bevestigen", reageert burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V).

In samenspraak met de brandweer werd meteen beslist om alle geplande lessen in de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord & Dans te annuleren. De lessen Beeldende Vorming, die in een ander gebouw plaatsvinden, komen niet in het gedrang. In de kunstacademie van Waregem volgen ongeveer 3.000 mensen les.