100.000 bezoekers voor "Brasserie Romantiek"

De Vlaamse film "Brasserie Romantiek" heeft al meer dan 100.000 bezoekers getrokken. De culinaire komedie van regisseur Joël Vanhoebrouck verscheen op 19 december in de zalen.

Omdat "Brasserie Romantiek" nu meer dan 100.000 bezoekers heeft gelokt, is de film onderscheiden met een Gouden Award. Die werd vanmiddag aan de regisseur en de cast overhandigd door Peter Craeymeersch, de initiatiefnemer en organisator van het Filmfestival van Oostende.

De Gouden (100.000 bezoekers), Platina (200.000 bezoekers) en Diamanten Award (400.000 bezoekers) voor Vlaamse filmproducties werden in het leven geroepen door de vzw Les Films du Bord de Mer (Filmfestival Oostende) met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

De film speelt zich af in een restaurant op Valentijn. Cineast Joël Vanhoebrouck maakte onder meer de televisieserie "Dubbelleven" en afleveringen van "Vermist" & "Code 37". "Brasserie Romantiek" is zijn debuutfilm. De hoofdrollen worden vertolkt door Axel Daeseleire, Sara De Roo, Koen De Bouw, Filip Peeters, Barbara Sarafian, Tine Embrechts en Wouter Hendrickx.