"Fouten in Griekse besparingsplan rechtzetten"

In Griekenland zegt de minister van Economische Zaken dat de fouten in de opgelegde besparingsplannen moeten worden rechtgezet. Onlangs hebben experts van het Internationaal Monetair Fonds toegegeven dat ze de effecten van die spaarplannen verkeerd berekend hebben.
De ferry's in Griekenland liggen stil door een 48-urenstaking.

De strenge maatregelen, die het IMF en de Europese Unie hebben opgelegd aan Athene, doen de Griekse economie meer kwaad dan goed. Het IMF heeft echter een verkeerde coëfficiënt gebruikt in zijn berekeningen, waardoor de negatieve effecten van de besparingen op de economie onderschat werden. De Griekse minister van Economische Zaken stelt nu dat er beter minder bespaard zou worden.

Eind deze maand komen afgevaardigden van het IMF en van de EU de Griekse begroting opnieuw controleren.

Intussen is het personeel van de ferryboten tussen het vasteland en de eilanden nog altijd in staking. De zeelui protesteren tegen plannen van de regering om het aantal bemanningsleden per schip te verminderen.