Dader van steekpartij in Lokeren aangehouden

In Lokeren is bij een hevige ruzie tussen vijf Poolse arbeiders een van hen om het leven gekomen. Drie anderen raakten gewond. De dader is aangehouden.

De steekpartij gebeurde rond 4 uur in de conciërgewoning van het slachthuis van Lokeren. Er ontstond een ruzie tussen vijf personen die er verbleven, zegt het parket. Het gaat om Polen die er in onderaanneming als slager werkten.

De ruzie escaleerde en bij de steekpartij die daarop volgde, viel er een dode. Een andere man raakte levensgevaarlijk gewond, twee anderen liepen lichtere verwondingen op.

Het parket en de onderzoeksrechter kwamen ter plaatse. De slachtoffers zouden neergestoken zijn met een slagersmes. De omstandigheden en de oorzaak van de steekpartij worden nog onderzocht. Wel staat vast dat vijf mannen ruzie kregen na een nachtje stevig feesten en drinken.

De dader van de steekpartij is aangehouden. Hij wordt verdacht van moord en moordpoging. Twee andere mannen, die bij de ruzie en het messengevecht betrokken waren, zijn na verhoor onder strikte voorwaarden vrijgelaten. Zo mogen ze het land niet verlaten.