Vermiste toeriste dood teruggevonden in Istanbul

Een Amerikaanse toeriste die sinds 21 januari vermist is, is vlak bij de oude stadsmuren in de Turkse stad Istanbul dood teruggevonden. Er zijn elf mensen opgepakt.

De 33-jarige vrouw, een moeder van twee kinderen, werd op 21 januari als vermist opgegeven omdat haar familie geen nieuws meer van haar had vernomen. Normaal gezien moest ze op die dag terugkeren naar New York.

Gisteren werd ze dood teruggevonden vlak bij de oude stadsmuren. "Ze werd met meerdere slagen op haar hoofd omgebracht", verklaarde een woordvoerder van de politie. "Maar we moeten het onderzoek voortzetten voor meer details."

In eerste instantie ondervroeg de politie een Turkse man die ze vier maanden eerder via internet had ontmoet en die haar als laatste in leven zou gezien hebben. Maar hij werd na de ondervraging vrijgelaten. Wat later werden elf anderen opgepakt.