"Het is een grote eer om deze prijs te winnen"

Hooverphonic heeft de Ultratop Download Award 2012 in ontvangst genomen uit handen van minister van Economie Johan Vande Lanotte. De prijs werd voor de zevende keer uitgereikt door de Belgian Entertainment Association (BEA).

"Het is een grote eer om deze onderscheiding in ontvangst te mogen nemen. Het doet ook deugd dat we deze overwinning vooral te danken hebben aan het succes van de verkoop van albums op het internet", bedankte Alex Callier. Callier was samen met Raymond Geerts en Noémie Wolfs naar Brussel gereisd om de Ultratop Download Award in ontvangst te nemen.

Hooverphonic deed in 2012 met 8.000 gedownloade albums en 100.000 gedownloade nummers beter dan Netsky, dEUS, Selah Sue en Triggerfinger.

Hooverphonic volgt Selah Sue en Stromae op als laureaat van de onderscheiding van de Belgian Entertainment Association.

In de marge van de prijsuitreiking maakte de BEA ook de cijfers bekend van de verkoop van muziek in België in 2012. In ons land werden vorig jaar 18,5 miljoen albums, singles, muziek-dvd's en vinylplaten verkocht. De omzet bedroeg in totaal 126 miljoen euro. De inkomsten van de muziekverkoop in België daalde met 12 procent.