"Hij kan heel, héél goed kussen"

Vannacht zaten weer miljoenen sportliefhebbers voor hun tv-toestel, dit keer om de Baltimore Ravens te zien winnen in de Super Bowl. Maar dit sportevenement is ook de place to be voor reclamejongens en dus wordt er ook ieder jaar uitgekeken naar de meest fascinerende reclamespots. Dit keer was het niet zozeer een spot die uitgeroepen werd tot absolute winnaar, maar wel een nerdachtig uitziende tiener die figureerde in een van de spots. Hij mocht dan ook "iedere mans droom" ten volle beleven.

Zijn naam: Jesse Heiman. Ook al is hij intussen 34, hij heeft het uiterlijk van een jonge computerfreak die zijn tijd urenlang nutteloos besteedt op Facebook, en wellicht vele Wikipedia-pagina’s naleest ter controle. Maar dat uiterlijk kwam hem nu goed uit, want de belichaming zijnde van "superintelligent mocht hij de belichaming van de ultieme schoonheid, supermodel Bar Refaeli, uitgebreid kussen. Zowel kuis, als minder kuis.

Heiman is geen onbekende in de film- en tv-wereld. Tot hier toe trad hij op in meer dan honderd films en tv-series, maar dan vooral ver op de achtergrond. In tegenstelling tot nu dus, als gelijkwaardige kusser: "Ik kan me helemaal niet meer herinneren hoeveel keer we die opname hebben moeten herdoen. Voor mij was het allemaal één grote fantastische ervaring. Maar het waren er veel. Niet om het zoveel mogelijk keren te doen, maar om het zo perfect mogelijk te krijgen", aldus Heiman in Today Show. Volgens een van de medewerkers aan de campagne zouden er 65 takes geweest zijn vooraleer de kus "perfect" was.

"Ik wist al op de auditie wat me te wachten stond. Men vroeg me: "Ga je ermee akkoord om Bar te kussen?". Ik dacht: "Is dit een strikvraag, of wat?""

Van de reclamespot werden twee versies gemaakt: eentje met meer en eentje met minder tong. Deze laatste werd vannacht op tv uitgezonden. Heiman: "Ik ben er helemaal voor dat tv-zender CBS voor de kuisere versie kiest, met nog altijd nipplegate in het achterhoofd. Maar je hebt altijd voor- en tegenstanders, dus is het een goede zaak dat er ook twee versies zijn."

En wat vond het Israëlische topmodel van haar tegenspeler? "Ik heb altijd al volgende droom gehad: ik bezoek een danstent, vol mensen, kies die jongen van wie niemand vermoedt dat ik hem ooit zou kiezen en begin hem uitvoerig te kussen. Iets wat hij zich voor de rest van de week zal herinneren. Voor mij was het nu alsof mijn droom uitkwam."

"Hij kan heel, héél goed kussen", besloot de 27-jarige Refaeli.

Hier beneden kunt u de stoutere versie van de reclamespot bekijken:

lees ook