"Op die manier gebeuren er ongevallen"

Vriendin Paige Hernandez kon het zich niet mooier dromen: haar vriend en motorliefhebber Hector Martinez trommelde vorige week een honderdtal bikers op om haar midden op een autoweg in Californië ten huwelijk te vragen. Het aanzoek en het "Ja"-antwoord gingen gepaard met een immense roze rookwolk. Indrukwekkend, maar ook illegaal en gevaarlijk. En dus zal de politie dit niet zomaar aan zich voorbij laten gaan.

Niet dat de opstopping lang duurde, maar op de YouTube-beelden is wel te zien dat een groot aantal auto’s achter de motorrijders tot stilstand wordt gebracht. "Maar gevaar was er niet”, aldus Martinez op radiostation Power 106, “Ik ben al met de planning van dit aanzoek bezig sinds oktober vorig jaar. We hebben alle voorzorgen genomen om niemand in gevaar te brengen.”

Maar de politie is niet zo enthousiast en onderzoekt het voorval momenteel. Op basis van de conclusies zal al dan niet een klacht worden ingediend tegen de motorrijder. "Het is heus wel gevaarlijk zoiets te doen. Het ene moment heb je vlot rijdend verkeer, het volgende moment moet je als bestuurder plots remmen en stoppen. Je weet niet wat er gaande is en, voor je het weet , gebeurt er een botsing", aldus sergeant Kurt Stormes van de plaatselijke verkeerspolitie in San Bernardino Sun. Ook de rookwolk wordt door de politie omschreven als "een potentieel voor een ramp".

"We zullen toezien dat ook in deze zaak de wet volledig nageleefd is", besloot Stormes. Een rockgroep die in oktober 2010 een soortgelijke stunt uithaalde, werd alvast juridisch vervolgd. De uiteindelijke straffen omvatten een gevangenisstraf met uitstel en gemeenschapsdienst.

Bekijk hier beneden de huwelijksaanzoek-stunt van Martinez die hem, volgens de presentator van Power 106, “recht in de gevangenis zal doen belanden”:

lees ook