Ahmadinejad is kandidaat-astronaut

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft gezegd dat hij de eerste Iraniër in de ruimte wil worden. Hij heeft vandaag ook de aap ontmoet die onlangs uit de ruimte terugkeerde.

Iran viert vandaag de Dag van de Ruimtevaarttechnologie. Ter ere daarvan had Ahmadinejad een ontmoeting met het aapje, waarvan Iran vorige week aankondigde dat het een succesvolle ruimtevlucht had gemaakt.

Eerder had Iran al een rat, een schildpad en wat wormen in de ruimte gestuurd. In 2019 wil Iran voor het eerst een bemande ruimtevlucht lanceren. En nu zegt Ahmadinejad dus dat hij astronaut wil worden.

"Ik ben er klaar voor om de eerste Iraniër te zijn die door de wetenschappers opgeofferd wordt om naar de ruimte te gaan", zegt Ahmadinejad. Hij loofde ook het werk van "duizenden wetenschappers". Door ook met een ruimtevaartprogramma uit te pakken, probeert Iran het Westen te jennen.