Alitalia laat logo van gecrasht vliegtuig verwijderen

De Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia heeft het logo van het gecrashte vliegtuig in Rome laten verwijderen. Het vliegtuig maakte zaterdagavond een noodlanding naast de ladingsbaan van de Fiumicino-luchthaven. Meteen na de crash werd een witte film over het rood-groene logo van Alitalia gelegd.
Van het logo van Alitalia is niets meer te bespeuren.

Het was de Roemeense vliegtuigmaatschappij Carpatair die de vlucht Pisa-Roma in opdracht van Alitalia uitvoerde. De passagiers waren daarvan niet op de hoogte bij de ticketaankoop.

Het toestel werd zaterdagavond door zware windstoten bij de landing van de baan geblazen. De 46 passagiers overleefden het ongeluk. Twee mensen liggen nog altijd in het ziekenhuis.

Alitalia heeft nu een witte film over de zijkant van het vliegtuig geplaatst. Enkel nog het kenteken YR-ATS en de Roemeense vlag zijn zichtbaar. Volgens Alitalia zou het gaan om een standaardprocedure. "Om redenen van "bedrijfsdecoratie" is het normaal dat we ons logo lieten verdwijnen, vooral omdat het in dit geval niet om een vliegtuig van Alitalia ging", luidt het.