Anne Teresa De Keersmaeker gelauwerd in UCL

De Belgische choreografe Anne Teresa De Keersmaeker, de Franse architect Jean Nouvel, en de Britse muzikant en kunstenaar Brian Eno hebben een eredoctoraat in ontvangst genomen van de Université Catholique de Louvain (UCL) in Louvain-La-Neuve.

De UCL focuste dit jaar met de uitreiking van de eredoctoraten op cultuur. "Wetenschap laat ons toe de wereld te begrijpen, terwijl kunst haar betekenis geeft", motiveert de UCL.

Vanmiddag werden Anne Teresa De Keersmaeker, Jean Nouvel en Brian Eno gelauwerd in Louvain-La-Neuve. De Keersmaeker is volgens UCL een vooraanstaand figuur met wereldfaam in de hedendaagse dans. Ze werd wereldwijd bekend met haar gezelschap Rosas.

Architect Jean Nouvel (links op foto) is wereldwijd bekend omwille van zijn torens, waarbij hij nieuwe vormen en volumes uitvindt en de wetten van de zwaartekracht tart. Hij is verplicht om zich voortdurend aan te passen aan nieuwe materialen en nieuwe uitdagingen, die verbonden zijn aan het klimaat.

Brian Eno (derde van links) is de vader van de ambient music en heeft gewerkt met artiesten als David Bowie, Genesis, U2 en Coldplay. Hij werkte ook mee aan de muziek van films als "Trainspotting" en is zelfs mee verantwoordelijk voor het opstartdeuntje van Windows 95. Hij stelt bovendien video-installaties tentoon en verkent het domein van de multimedia als een onderzoeker.