Attractiepark Abbottabad: "Geen link met Bin Laden"

De Pakistaanse stad Abbottabad, waar het Amerikaanse leger in mei 2011 Osama bin Laden uitschakelde, krijgt binnenkort een attractiepark met dierentuin, meerdere restaurants en een zweefvliegclub. "Het project heeft niets te maken met Bin Laden", klinkt het.
AP2012

Het park zal zich uitstrekken over een domein van 200 hectare. Syed Aqil Sjah, lokaal minister van Sport en Toerisme: "Het eerste deel van het park zal 20 hectare groot zijn. Daarna wordt het park uitgebreid tot 200 hectare. Er is plaats voor historische exposities, een dierentuin, restaurants, een joggingparcours, watervallen, een avonturenclub en een zweefvliegclub."

De aanleg van het park moet eind deze maand of begin maart starten en zal acht jaar duren, aldus de minister. Kostprijs: zo'n 3 miljard roepies, ongeveer 22 miljoen euro.

Abbottabad (foto) ligt aan de uitlopers van de Himalaya, zowat 50 kilometer ten noorden van Islamabad. Het is een trekpleister voor Pakistaanse toeristen die er komen genieten van het weer. Het klimaat is er immers minder verstikkend dan in de rest van het land. "Dit project heeft niets te maken met Bin Laden. Wij willen het toerisme en de parken in de hele provincie verbeteren", zei Sjah. De Pakistaanse autoriteiten braken in februari 2012 de villa waar Bin Laden vermoord werd af.