Film over film van Leni Riefenstahl in de maak

De Amerikaanse scenarist en filmproducent J. Michael Straczynski werkt aan een film over de opnames van de controversiële film "Tiefland" van de Duitse cineaste Leni Riefenstahl. De opnames van "The flickering light" gaan in november van start in de filmstudio Babelsberg bij Potsdam.
AP2002

Leni Riefenstahl (1902-2003, foto 2002) werkte tijdens WOII nauw samen met het Duitse naziregime voor de opnames van "Tiefland". De film verscheen pas in 1954 in de bioscoop. Jaren later kwam aan het licht dat ze figuranten was gaan uitkiezen in een concentratiekamp.

Riefenstahl heeft altijd ontkend dat de honderden figuranten zijn omgekomen in het vernietigingskamp van Auswitz, maar volgens de makers van "The flickering light" zijn die mensen wel degelijk om het leven gebracht door het naziregime.

Voor J. Michael Straczynscki is "The flickering light" het regiedebuut. Leni Riefenstahl is bekend van de nazifilms "Triumph des Willens" (1935) en "Olympia" (1938).