Filmfestial van Gent neemt afscheid van Dubrulle

De raad van bestuur van het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen heeft maandagavond het ontslag van Jacques Dubrulle "eervol aanvaard". Dubrulle is al van in de beginjaren van het Filmfestival van Gent betrokken bij het event.

Jacques Dubrulle is al van in de jaren 70 betrokken bij het Filmfestival van Gent en was 34 jaar CEO van het evenement in de Arteveldestad.

"Jacques Dubrulle zal tijdens de 40e editie van het Filmfestival van Gent in oktober 2013 op gepaste wijze gehuldigd worden", meldt professor Andreas De Leenheer, de voorzitter van de raad vanbestuur. Dubrulle krijgt de titel van erevoorzitter van het Filmfestival van Gent.

De dagelijkse leiding van het filmfestival wordt toevertrouwd aan een driekoppig directiecomité, met zakelijk leider Bart Vandesompele, artistiek directeur Patrick Duynslaegher en programmator Wim De Witte.

"Jacques Dubrulle zal worden uitgenodigd op de vergaderingen en we hopen dat we zijn brede kennis, ervaringen en netwerk verder aan boord kunnen houden", besluit De Leenheer. Het 40e Filmfestival van Gent vindt plaats van 9 tot 17 oktober 2013.