Journalist krijg vuistslag in het gezicht

Toen journalist Jeff Chirico, in het kader van een onderzoek naar het verduisteren van belastinggelden van particulieren, zich bij de woning van de beklaagde aanbood, dook ook diens vader Donald Wilder op. En die was helemaal niet tevreden met de reportage voor de lokale CBS-zender in Atlanta. En dat toonde hij dan ook.

Eerst dreigde Wilder de journalist "een oplawaai te geven op zijn mond voor slechts 35 dollar”. Hij pakte daarbij Chirico bij de kraag die hem erop attent maakte dat hij hem aan het bedreigen was: “Ik bel de politie indien u me niet loslaat."

Toen Wilder wegstapte, bleef Chirico (zie kleine foto) hem volgen en stelde hem vragen over de aanklachten tegen zijn zoon. De journalist dacht dat hij mee binnen mocht, om zich van bepaalde feiten te vergewissen, maar Wilder draaide zich plots om en deelde een rechtse vuistslag uit in het gezicht van Chirico. Deze viel tegen de grond, terwijl Wilder bleef dreigen van : "Durf niet in mijn zaak binnen te komen? Waag het niet!"

"Niemand heeft je uitgenodigd om binnen te komen?", aldus Wilder, terwijl Chirico reageerde met: "En u heeft ons niet gezegd dat we niet binnen mochten. Maar u heeft me wel in het gezicht geslagen." "En dat zal ik opnieuw doen", voegde Wilder er snel aan toe.

Chirico hield geen blijvende letsels over aan de vuistslag en beweerde op CBS zijn onderzoek onverdroten voort te zetten.

De beelden kunt u hier bekijken. Beneden vindt u nog een aantal foto’s van het incident.

lees ook