Obama: "Meer belastinginkomsten nodig"

Volgens president Barack Obama zijn de komende jaren meer belastinginkomsten nodig om het Amerikaanse begrotingstekort terug te dringen. Dat zei hij in een interview met de Amerikaanse televisiezender CBS. Al is dat nog niet meteen aan de orde, klonk het.
AP2013

"Er is geen twijfel over dat wij extra inkomsten nodig hebben, in combinatie met het op een slimme manier reduceren van uitgaven om ons tekort naar beneden te brengen. En dat kunnen wij op een geleidelijke manier doen, zodat het geen enorme impact heeft", aldus Obama. Het optrekken van de belastingtarieven is momenteel nog niet aan de orde, voegde hij eraan toe.

Begin dit jaar kon Obama na een krachtmeting met de Republikeinen de zogenoemde "fiscal cliff" vermijden. Het bereikte akkoord zorgde ervoor dat automatische besparingsmaatregelen met twee maanden werden uitgesteld. Daarmee zijn de onderhandelingen over verdere besparingen echter nog niet van de baan.