Paard trapte meisje in gezicht: rijverbod voor ruiter

Een man uit Haaltert, wiens paard in 2011 een meisje van 8 jaar oud in het gezicht trapte, is veroordeeld tot een rijverbod en moet een schadevergoeding betalen. Dat heeft de politierechter in Aalst beslist.

Het meisje kreeg ongeveer anderhalf jaar geleden een trap van het paard toen ze op straat met haar broer aan het spelen was. Haar vader trof haar hevig bloedend aan. Het meisje raakte zwaargewond en werd opgenomen in het ziekenhuis. De ruiter reed na het voorval door.

Vandaag werd de man veroordeeld voor het ongeval en wegens vluchtmisdrijf. Hij kreeg drie maanden rijverbod en een geldboete. Hij moet het slachtoffer een provisionele schadevergoeding van 3.000 euro betalen, maar dat bedrag zal nog oplopen.

De politierechtbank oordeelde dat het kind de trap van het paard niet heeft uitgelokt en dat de ruiter rekening had moeten houden met de spelende kinderen