Passagiers Eurostartreinen moesten geduld oefenen

Vanmorgen zijn er zowel op binnenlandse als op internationale spoorlijnen vertragingen geweest. Bij geplande onderhoudswerken afgelopen nacht tussen Brussel-Zuid en Denderleeuw werden twee stroomkabels beschadigd. Vooral het treinverkeer tussen Gent en Brussel en de Eurostar ondervonden hinder.

Door de beschadiging van de kabels was er een technische storing aan de seinen ontstaan. Het treinverkeer kon daardoor een tijdje niet via de hoofdsporen verlopen (lijn 50A), maar moest via de oude lijn (Denderleeuw). Dat leidde tot vertragingen.

Ook de Eurostartreinen liepen tot drie uur vertraging op. Zo kon de Eurostar van 7.56 uur pas tegen 11 uur vertrekken. Die van 8.52 uur vertrok rond half 12. De vertragingen deden zich voor omdat ook het atelier in Vorst, waar de internationale treinen onderhouden worden, zonder stroom kwam te zitten. Ook vanmiddag kunnen er zich nog gevolgvertragingen voordoen, aldus Jasmien Roelens van Eurostar.

Eerder op de ochtend waren er ook problemen met de Thalystreinen, maar die zijn intussen opgelost.