Soulzanger Cecil Womack (65) is overleden

De Amerikaanse zanger en producer Cecil Womack is overleden. Samen met zijn echtgenote Linda vormde hij het duo Womack & Womack. Hun nummer "Teardrops" werd wereldwijd een grote hit in 1988. Cecil Womack werd 65 jaar.

Womack woonde de afgelopen jaren in Afrika, waar hij vorige week vrijdag overleed. De zanger begon zijn carrière in een gospelgroep, waarin hij samen met enkele van zijn broers zong. Een van hen is de soullegende Bobby Womack.

Het groepje van de Womacks werd opgemerkt door "King of Soul" Sam Cooke, die hen onder zijn vleugels nam. Later trouwde Cecil Womack met zijn dochter, Linda Cooke, die daarna door het leven ging als Linda Womack. Het echtpaar ging ook samen muziek maken onder de naam Womack & Womack.

Hun nummer "Teardrops" (zie onderaan) werd een wereldhit in 1988. Ook met "Love wars" en "T.K.O.", beiden uit 1983, scoorde het duo hits. Cecil Womack maakte ook faam als songschrijver en producer. Hij schreef nummers voor onder meer Patty LaBelle, Teddy Pendergrass en George Benson.