Telenet-man naar VMMa als directeur innovatie en exploitatie

Herbert Vanhove, Senior Vice President Business Development van telecombedrijf Telenet, gaat aan de slag bij de Vlaamse Media Maatschappij. Hij wordt directeur Innovatie en Exploitatie.

Herbert Vanhove deed ervaring op als manager bij Alcatel Lucent, Qualcomm en Telenet. Bij Telenet was hij betrokken bij de ontwikkeling van Yelo, een toepassing waarmee kijkers films en series op aanvraag kunnen bestellen.

De overstap naar de VMMa, de koepel boven de commerciële zenders VTM en 2BE, is opvallend. VVMa voerde het voorbije jaar een hevige discussie met Telenet over uitgesteld kijken via de digirecorder.

Volgens Telenet-CEO Duco Sickinghe "zal de overstap van Vanhove leiden tot een zekere mate van kruisbestuiving tussen zenders en distributeurs in dit evoluerende medialandschap".

VMMa-CEO Peter Bossaert zegt dat de groep "de kansen wil grijpen die de digitalisering biedt". Innovatie komt dan ook bovenaan de agenda. "We willen zowel op het vlak van structuur als knowhow klaarstaan om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan. In deze context zetten we met de komst van Herbert een belangrijke en noodzakelijke stap."