Zanger Lamb Of God voor de rechter in Praag

De Amerikaanse metalzanger Randy Blythe is maandag voor de rechter verschenen in Praag in Tsjechië. De frontman van Lamb Of God wordt beschuldigd van slagen en verwondingen met de dood tot gevolg van een fan tijdens een optreden in 2010.

Een bezoeker van het concert van Lamb Of God in Praag in 2010 kreeg het op het podium aan de stok met Randy Blythe. De man viel van het podium en overleed twee weken na het ongeluk aan de gevolgen van een hersenbloeding.

De 41-jarige Blythe (foto rechts) zei dat hij "zijn verantwoordelijkheid niet wil ontlopen, maar ook niet wil opdraaien voor iets dat hij niet gedaan heeft".

Randy Blythe geeft toe dat hij de fan tijdens het optreden heeft geduwd. Na het incident zag hij de fan in het publiek. Verschillende toeschouwers deden toen teken dat hij in orde was. "Ik begreep het niet. Ik had de indruk dat hij gek of stomdronken was", aldus Blythe.

De zanger van Lamb Of God vernam het nieuws van het overlijden pas toen hij in juni 2012 op de luchthaven van Praag werd opgepakt. Een maand later kwam hij vrij uit voorlopige hechtenis, na de betaling van een borgsom van bijna 250.000 euro. Volgens de Tsjechische media riskeert de muziekant vijf tot tien jaar cel.