5-jarige jongen bevrijd van kidnapper in Alabama

In Alabama heeft de politie een 5-jarige jongen kunnen bevrijden uit een bunker waar hij al een week vastgehouden werd door een man. De gijzelnemer is bij de bevrijdingsactie omgekomen.
Animatie van de politie van de bunker waar de jongen gegijzeld werd

"FBI-agenten hebben het kind zonder problemen kunnen redden", verklaarde FBI-medewerker Steve Richardson tijdens een persconferentie naar aanleiding van de bevrijdingsactie. De jongen lijkt ongedeerd en wordt verder onderzocht in een nabijgelegen ziekenhuis.

"De onderhandelingen waren tijdens de afgelopen 24 uur verslechterd. Klaarblijkelijk zwaaide hij met een wapen", zei Richardson. "Op dat moment vreesden we dat de jongen in gevaar zou zijn. FBI-agenten zijn de bunker binnengegaan en hebben het kind bevrijd". De schutter "is overleden", voegde hij eraan toe, zonder verder te preciseren hoe de man is omgekomen. Volgens een anonieme bron bij de politie zou de politie de man hebben doodgeschoten.

De motieven van de gijzeling zijn nog altijd onduidelijk. De man, een Vietnamveteraan, gijzelde de vijfjarige jongen sinds vorige week dinsdag. De man was op een schoolbus gestapt en eiste dat twee kinderen met hem zouden meegaan. De buschauffeur weigerde dat en blokkeerde het gangpad, waardoor meer dan twintig kinderen via de nooduitgang konden ontkomen. De man vermoordde daarop de buschauffeur, waarna hij de 5-jarige jongen meenam. Het jongetje heeft de hele gijzelingsperiode naar verluidt doorgebracht in de bunker.