"Genk kandidaat voor bouwen van nieuwe gevangenis"

Genk wil zich kandidaat stellen voor de vestiging van een bijkomende gevangenis in de provincie Limburg. Dat heeft burgemeester Wim Dries (CD&V) bekendgemaakt.

Eerder was Leopoldsburg al genoemd als mogelijke inplantingsplaats. Nu wil Genk dus ook meedingen als mogelijke vestigingslocatie. "De stad heeft al een concrete locatie op het oog en heeft een dossier klaar om in te dienen bij de federale overheid", aldus burgemeester Wim Dries.

"Ook in het verleden was Genk al kandidaat, maar de economische gebeurtenissen rond Ford en het SALK-plan zetten deze intentie nu opnieuw hoog op de agenda." De SALK-expertengroep staat onder leiding van Herman Daems en buigt zich over manieren om meer werkgelegenheid te creëren in Limburg. Dries geeft woensdag tijdens een persontmoeting meer concrete uitleg over de plannen.