"Wees waakzaam voor een kinderlokker"

Het parket van Hasselt heeft alle politiezones en schooldirecties in het arrondissement Hasselt gevraagd om extra op te letten voor kinderlokkers na enkele incidenten in de afgelopen weken.

Afgelopen weekend raakte bekend dat een man twee weken geleden op twee afzonderlijke dagen twee tienermeisjes had aangesproken in de buurt van de Sint-Michielschool in Leopoldsburg.

Vorige week was er in Tongeren ook al een incident toen een bestuurder van een bestelwagen een jongen van 9 probeerde mee te sleuren. De politie is met een onderzoek gestart maar van de dader is er nog altijd geen spoor.

Het Hasseltse parket roept de scholen in het arrondissement nu op tot waakzaamheid. "In elke politiezone is er een schoolagent. Via onze brief vragen we dat die agenten naar alle directies gaan om hen op te roepen om waakzaam te zijn", zegt de Hasseltse persmagistraat Veerle Devos.

"Er is wel geen reden tot paniek", benadrukt Devos.