Brusselse woningprijzen stijgen sneller dan Vlaamse

Een woning kopen in Brussel was nog nooit zo duur. Vorig jaar is de prijs van een huis met 10 procent gestegen, terwijl appartementen gemiddeld 4 procent duurder werden. Volgens de Brusselse notarissen zullen de prijzen de komende jaren nog blijven stijgen.

De prijzen stijgen in Brussel meer dan in Vlaanderen. Dat zou onder meer te maken hebben met de instroom van buitenlanders in Brussel. De duurste huizen staan in Elsene (foto: gemeentehuis), de goedkoopste in Laken.

Gezinnen die in Brussel wonen, houden maar beter rekening met stijgende huizenprijzen. Notaris Gaetan Bleeck: "Ik raad ouders aan om een woning te kopen met hun jonge kinderen. Koop eventueel een huis dat voor 90 procent op de naam van de ouders staat en 10 procent op naam van de kinderen. Over 10 jaar kunnen ze dat huis dan eventueel overlaten aan hun kinderen, aan het goedkoopste tarief van 1 procent registratierechten en niet 12,5 procent. Dus koop eventueel nu al samen met uw kinderen, om hen de mogelijkheid te laten om in Brussel te blijven wonen."