Coldplay plaatst stunt Belgische band op website

Het videofilmpje waarin te zien is hoe de Belgische band Garcia Goodbye zijn nieuwe single lanceert, is op de website van de Britse groep Coldplay beland. In het filmpje lanceert de band zijn nieuwe single letterlijk, door USB-sticks te bevestigen aan heliumballonnen.

De groep beloofde om de vinder van de ballon die het langste traject aflegde een bezoekje te brengen. "Het was de bedoeling dat de ballonnen in de buurt zouden landen", zegt zanger/gitarist Tommy Gontie, die met het idee op de proppen kwam.

De wind besliste daar anders over. Op ruim 800 kilometer van de lanceerplaats landden de ballonnen. In Soenderberg in Denemarken vonden twee jongeren op weg naar school de muziek op de USB-stick. 

De groep hield zijn belofte en trok naar Denemarken om de jongeren een bezoekje te brengen. Daarover maakten ze een filmpje, dat nu is opgepikt door Coldplay.